NAJAVA KANDIDATURE ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE

Ker v nasprotnem primeru noben od kandidatov ne bo zastopal mojih državljanskih zahtev in zahtev zaničniške verske skupnosti, katere kenguru sem, sem ugotovil, da mi ne ostane drugega, kot da sam kandidiram za predsednika republike. Kot predsedniški kandidat in pozneje mogoče predsednik, želim izpostavit zahteve po spremembi državne politike v smer bolj kulturne in lastnim državljankam in državljanom namenjene države, ki bo priznala pretekle napake, znala aktivno sodelovat pri reševanju človeških tragedij, ki jih je pomagala povzročit tudi sama, ter končno začela snemat otroške filme.

Prepričan sem, da na javni televiziji ne sme bit reklamnih sporočil, predvsem pa bi bilo treba prepovedat reklame, ki nagovarjajo otroke.

Spremenit je treba zakon, po katerem imajo osnovne šole obvezno telovadnico, ne pa tudi kulturno prireditvenega prostora, tako da občinam otrokom ni treba omogočit brezplačne uporabe kulturnih domov.

Osnovne šole je treba prenovit z več kulturnimi vsebinami, za kar jim morajo bit omogočena sredstva za prostore, učitelje in opremo za kreativno umetniško vzgojo od likovne, prek gledališke in filmske do glasbene. Morale bi imet tudi denar, s katerim bi otrokom omogočale oglede kvalitetnih kulturnih prireditev v prestolnici in v regijskih središčih.
Vrtci morajo bit brezplačni.

Od Nata moramo kot enakopravna članica zahtevat, da v 2% BDP, ki naj bi ju po grožnji našega ameriškega zeta morale za obrambo namenjat njegove članice, všteje tudi sredstva, ki jih te članice namenjajo za pomoč beguncem iz vojn, ki so sledile našemu maščevanju Al Kaidi z napadom na Afganistan in rojstvu naše skupne pošasti ISIS.

V Ljubljano in v tiste kraje, kjer so dobrodošli, moramo pedagoško in humanitarno pripravljeni sprejet več tisoč ljudi, predvsem družin in otrok brez spremstva, ki so zbežali pred temi vojnami. Ne gre le za ljudi, ki so izgubili dom. Gre tudi za ljudi, ki se želijo naučit slovensko in lahko naši kulturi samo koristijo.

Priznat moramo državo Palestino in zahtevat odpravo apartheida v državi Izrael.

Legalizirat moramo marihuano in njen status izenačit s statusom, ki ga uživa alkohol.

 

To so osnovne zahteve, ki jih imam do svoje države in sem se o njih pripravljen pogovarjat toliko časa, dokler se ne uresničijo. Zato bom, če bom v njihovem imenu spravil pet tisoč volivk in volivcev do tega, da si vzamejo čas in podprejo mojo kandidaturo, kandidiral na novembrskih predsedniških volitvah. Ker če že oni za nas nimajo nobene konkretne stranke, imejmo vsaj mi za njih konkretne zahteve.


Andrej Rozman, 21. junija 2017 v Vodnikovi domačiji v Ljubljani